HELP! Oudervervreemding op wereldlijst van ziektes

Het opnemen van de ziekte Oudervervreemding op de officiele wereldwijd erkende (World Health Organization) lijst van ziektes (ICD-11) lijkt misschien niet zo belangrijk.

Dat is het echter wel en we zullen uitleggen waarom het echt van essentieel belang is om Oudervervreemding op die lijst te krijgen.

  • Ten eerste wordt Oudervervreemding nu niet erkent als een ziekte. Dat betekent dat er onvoldoende geld, aandacht, energie, etc. wordt gestopt in de behandeling en wat ons betreft nog belangrijker de preventie van deze ziekte. Met heel veel respect voor alle specialisten, psychologen, coaches, hulpverlening, etc. op oudervervreemdings gebied, zij doen hun uiterste best, maar eigenlijk is het een soort van hobby werk wat officieel niet wordt erkent. De ziekte die ze proberen te behandelen wordt immers niet erkent. Als de ziekte wel wordt erkent, zal dit moeten veranderen in de hele wereld! Een mens (die aan ouderverstoting doet) en nog belangrijker een kind (die het grootste slachtoffer is) heeft recht op behandeling van deze ziekte. Er zal dus veel meer geld geinvesteerd gaan worden in de behandeling en preventie hiervan ook door de grote en machtige verzekeringsmaatschappijen.
  • Doorgaand op dit recht op behandeling zal de ziekte ook als dusdanig in de rechtzalen behandeld moeten worden. Zowel rechters als advocaten zijn niet opgeleid om ziektes vast te stellen. Dat betekent dat de hulp van een officieel erkende specialist ingeroepen moet worden om vast te stellen dat er sprake is van Oudervervreemding. Het is een essentiele stap in de waarheidsvinding die nu doorgaans ontbreekt in de rechtzaal.

Kortom, omdat een kind recht heeft op beide ouders!

We willen daarom iedereen oproepen om het voorstel van Dr. William Bernet te ondersteunen om Oudervervreemding in de ICD-11 lijst van de Wereld Gezondheidsorganisatie te krijgen. Hoe jij kan helpen lees je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.