Internationale Dag Oudervervreemding

Voor te veel kinderen en te veel ouders staan we op 25 april 2019 stil bij de pijn die ze (ook weer dit jaar) moeten doorstaan. Uit ervaring weet ik hoe veel te veel pijn het doet om geen contact te (mogen) hebben met elkaar. Een rechter besloot begin 2011 dat ik mijn huis en mijn kinderen moest verlaten. Het zou beter zijn voor de rust en stabiliteit van onze kinderen was de niet onderbouwde redenering. Ik mag van geluk spreken dat mijn pijn slechts een halfjaar heeft geduurd. De basis school van mijn kinderen zag dat mijn kinderen (ver)vreemd gedrag vertoonden en grepen in. Ik ben, mede namens mijjn kinderen, de juffen eeuwig dankbaar dat ze dit lef hebben getoond. Vorig jaar toen mijn jongste kind naar de middelbare school ging heb ik de juffen nogmaals hartelijk bedankt. Buiten een vriendelijke lach bleef het stil. Begrijpelijk, immers als je ‘partij’ kiest voor de kinderen, dan zeg je ‘nee’ tegen de verstotende ouder.

Laten we op 25 april 2019, niet alleen, stil staan bij de veelste te vele pijn die oudervervreemding veroorzaakt. Kom in actie om oudervervreemding tegen te gaan of nog beter te voorkomen! Als je hulp nodig hebt dan helpen we graag!

Houd morgen / 25 april 2019 onze website goed in de gaten. Als Kennis Centrum zullen we een nieuwe (uiteraard kostenloze) service bieden om jouw kennis over oudervervreemding te vergroten.

2 reacties

 1. Goed initiatief. Het is belangrijk om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Dat teveel kinderen en ouders treft.
  Gister ook aandacht gevraagd op mijn Facebook voor de internationale Dag van ouderverstoting.
  Hopelijk lezen mensen dit ook al reage
  ren ze liever niet. Het is makkelijker om weg te kijken. Lotgenoten contact is natuurlijk belangrijk.
  Helaas blijft het fenomeen dan onbekend herkenning zou kunnen helpen. Zodat het minder gewoon wordt als kinderen een van de ouders niet wil zien.

  • Dank! Inderdaad het treft een schrikbarend aantal kinderen, ouders, opa’s, oma’s, etc. Als ik met mensen hierover praat dan kennen ze altijd wel iemand in hun netwerk waarbij dit ook gebeurt. Het zit voor velen nog erg in de taboesfeer en daardoor komen de verstotende ouders er “makkelijk” mee weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.