Reactie Tweede Kamer 7-6-2018

Uw bovengenoemde e-mails is op 6 juni 2018 door de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid in een procedurevergadering behandeld. In deze vergadering heeft de commissie besloten uw e-mails voor kennisgeving aan te nemen. Dit betekent dat de commissie als zodanig verder geen actie zal ondernemen.

 

Eén reactie

 1. Helaas veroorzaakt de toegenomen invloed van belangenorganisaties zoals Jeugdzorg Nederland (NB een branche-organisatie (‘handel’)) dat de feiten niet altijd meer aan bod komen bij de voorbereiding en invoering van wet- en regelgeving.
  Tot nu toe zit Nederland op het spoor van meer van hetzelfde; meer ‘hulp’, meer signaleren, meer dwang.
  Het belang van informed consent voor resultaten lijkt onbekend.
  In het licht van de aanhoudende discussie rond het Nederlandse jeugd’recht’ en de steeds toenemende aantallen schijnbaar onoplosbare conflictscheidingen zou Dr Phil de Nederlandse overheid vragen: ‘How does it work for you?’.
  Hetzelfde (meer) doen en een andere uitkomst verwachten lijkt niet een erg verstandige benadering.
  Ondertussen worden als het moeilijk gaat kind en ouders door de rechter bij (NB!) maatschappelijk werkers over de schutting gekiept terwijl het NIP al jaren geleden heeft gemeld dat een basispsycholoog onvoldoende in huis heeft om zelfstandig met gezinssystemen te werken:

  “Het NIP is van mening dat iedere psycholoog ongeacht het werkveld minstens moet beschikken over een postacademische opleiding/traject van minimaal twee jaar als hij/zij geheel zelfstandig werkt met clienten(systemen).”

  (http://jeugdzorg-darkhorse-plus.blogspot.com/search?q=NIP)

  Geen wonder dat Bjz cs het altijd heeft over ‘moeilijk werk’; die MW’ers houden zich bezig met ‘onderzoek’ en ‘hulp’ waar ze de opleiding en de kwalificaties helemaal niet voor hebben ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.