SPOED: Steun opname Oudervervreemding in ICD-11

Oproep om Oudervervreemding op lijst van ziekten te houden!

Mede namens Dr. William Bernet en onze partners willen we iedereen verzoeken de opname van Oudervervreemding in de ICD-11 (versie 11 van de International Classification of Diseases) van de World Health Organization (WHO) te steunen.

Middels een concept voorstel van juni 2018 is Oudervervreemding of Parental Alienation opgenomen in ICD-11. De definitieve versie hiervan wordt binnenkort gepubliceerd. Onlangs kwam er echter een tegenbeweging op gang van groeperingen die Oudervervreemding in stand willen houden. Ze stuurden massaal verzoeken aan de WHO om Oudervervreemding uit de definitieve ICD-11-versie verwijderen.

Als Kennis Centrum vinden wij het van essentieel belang dat Oudervervreemding op de kaart blijft staan en we willen ook u vragen om met 3 simpele stappen dit te ondersteunen.

Dit kan je doen om Oudervervreemding in de ICD-11 te houden?

 1. Ga naar de ICD-11 website en registreer jezelf.
 2. Ga naar het Content Enhancement Proposal van William Bernet en klik op de Agree knop achter de Description (beschrijving) Parental alienation is the child’s rejection of a parent without a good reason. This usually occurs in the context of high-conflict divorce. The child’s rejection of one parent is usually encouraged by the preferred parent om de opname van Oudervervreemding te ondersteunen met jouw akkoord. Je kan verder naar beneden onder Synonym ook akkoord geven op synoniemen.
 3. Als je wil kan je op de Content Enhancement Proposal pagina naar de verschillende voorstellen  kijken en op de Agree of  ×Disagree knop drukken.
  Druk bij de Delete Entity Proposals (voorstellen voor verwijdering) op ×Disagree.
  Je kan eveneens op de Agree of  ×Disagree knop drukken bij de commentaren (Comments) onder de proposals. Tevens kan je helemaal onderaan middels de knop Add new comment je eigen commentaar toevoegen.

Namens het Kennis Centrum Oudervervreemding hartelijk dank voor uw hulp!

 

Een uitgebreidere beschrijving vanaf de zoekfunctie vind je hieronder:

 1. Na registratie kom je weer terug bij de ICD-11 hoofdpagina met zoekfunctie aan de linkerkant.
 2. Ga vervolgens naar Proposals voor Parental alienation onder QE 52.0 Caregiver-child relationship problem.
  Dit kan ook door in de zoekfunctie te zoeken naar: Parental alienation vervolgens aan de rechterkant onder All Index Terms te klikken op het pijltje ⇒ achter Parental alienation en tenslotte op de verticale blauwe knop  Proposals!  te klikken.
 3. Klik helemaal onderaan de lijst op het Content Enhancement Proposal van William Bernet van 17 september 2017.
 4. Scroll naar boven naar de Description (beschrijving) van William Bernet Parental alienation is the child’s rejection of a parent without a good reason. This usually occurs in the context of high-conflict divorce. The child’s rejection of one parent is usually encouraged by the preferred parent. en druk op Agree om de opname van Oudervervreemding te ondersteunen met jouw akkoord. Je kan verder naar beneden onder Synonym ook akkoord geven op synoniemen door op de Agree knop te drukken.
 5. Als je wil kan je op de Content Enhancement Proposal pagina naar de verschillende opmerkingen kijken en op de Agree of  ×Disagree knop drukken.
  Druk bij de Delete Entity Proposals (voorstellen voor verwijdering) op ×Disagree.
  Je kan eveneens op de Agree of  ×Disagree knop drukken bij de commentaren (Comments) onder de proposals. Tevens kan je helemaal onderaan middels de knop Add new comment je eigen commentaar toevoegen met links naar bronnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.