Uitspraken zoeken

Met gepaste trots biedt het Kennis Centrum Oudervervreemding vanaf vandaag  –  25 april 2019 – de internationale bewustwordingsdag tegen Oudervervreemding –   een nieuwe kostenloze service aan: een super makkelijke mogelijkheid om alle relevante (openbare) gerechtelijke uitspraken te doorzoeken. De service is voor iedereen beschikbaar. In het bijzonder uiteraard voor (vervreemde) ouders maar ook degene die werken in de gehele keten, van schooljufrouw tot rechter en van huisarts tot medewerker van de Raad van de Kinderbescherming, etc.

Gebruik makend van de nieuwste technologiën op Data Science / Text Mining gebied is de afgelopen maanden hard gewerkt om deze service vandaag te introduceren. Op dit moment zitten er alleen nog maar openbare uitspraken in van 2019. De komende weken gaan we in rap tempo de afgelopen 10 jaar toevoegen. De nieuwe service biedt op dit moment de volgende faciliteiten:

  • een indeling van alle uitspraken naar de volgende categoriën: (uiteraard) Oudervervreemding, Gezag, Uithuisplaatsing, Ondertoezichtstelling, Jeugdbescherming, Jeugdzorg, Informatieplicht, Conflict, Verhuizen, Hoofdverblijfplaats, Woning, Partneralimentatie, Kinderalimentatie, Alimentatie, Voorlopige Voorziening, Behoefte, Netto Besteedbaar Inkomen, Vermogen, Pensioen, Convenant, Ouderschap, Co-ouderschap;
  • een zeer intuïtieve uitgebreide zoekfunctie met filtering op onder andere bovengenoemde categoriën en een datum range van publicatie;
  • iedere uitspraak is voorzien van een zogenaamde WordCloud van meest voorkomen relevante termen;
  • in iedere uitspraak zal relevante termen gemarkeerd;
  • bij verwijzingen naar het Burgerlijk Wetboek zijn links opgenomen naar het betreffende artikel.

Maar we zijn nog lang niet klaar! Binnenkort volgen er nog meer handige functies. We zijn benieuwd wat u vindt van onze service. Laat gerust weten als iets nog niet goed is bijvoorbeeld een markering of toewijzing aan een categorie.  Maak hiervoor gebruik van de mogelijkheid onder de betreffende uitspraak om een reactie te plaatsen. Alvast dank!

Genoeg gezegd! Meld je kostenloos aanlogin en zoeken maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.