Verschillen in visie

Annemarie van Mackelenbergh gaat alleen verder…

Ouderverstoting is een enorm ingrijpend fenomeen. De aanpak en oplossing ervan is bijzonder complex gebleken en tot op heden is er helaas geen toverformule gevonden. Een belangrijke oorzaak daarvan ligt in het gebrek aan begrip bij de zogenaamde systeempartijen (rechtspraak, jeugdzorg en de raad voor de kinderbescherming) maar ook binnen de politiek. Om tot verandering te komen die nodig is om dit kinderleed te stoppen en ouders en kinderen elkaar niet kwijt te laten raken door de verkeerde emotie en intentie is op z’n tijd een beetje of veel duwen nodig, maar vooral is nodig om die partijen die nu aan de wortel van het probleem staan zelf tot de conclusie te laten komen dat zij het verschil kunnen maken of ouderverstoting blijft bestaan of niet. Daartoe zijn zeer veel gesprekken gevoerd door de mensen achter deze website. Met systeempartijen, met politiek, met ouders en met partijen als Villa Pinedo, Gemeentes en andere professionals. Deze gesprekken beginnen hun vruchten af te werpen getuige de initiatieven van Vera Bergkamp, Sven Koopmans en Michiel van Nispen en ook de voorzichtige beweging binnen systeempartijen.

In deze constructieve dialoog kan Annemarie van Mackelenberg zich niet vinden. Haar visie duiden wij als die van het zoeken van de confrontatie en het aangaan van het gevecht, ook met de organisatie achter deze website. Wij merken dat dit leidt tot verwijdering van de doelen en dat haar betrokkenheid als een anker gaat werken en zelfs tegen ons gaat werken. Partijen waar we mee in gesprek moeten geven aan via derden dat niet meer te willen als gevolg van haar betrokkenheid. Ook heeft zij in verleden vaak stelling genomen op de website en adviezen gegeven die niet gebaseerd zijn op gevalideerde ervaringen. Het betroffen hier haar persoonlijke mening en visie. Achter deze aanpak en benadering konden wij niet staan en Annemarie en heeft zich daarop teruggetrokken om haar actievoerende werk voort te zetten en dit onder eigen vlag te doen. Niets op deze website kan dus niet meer gezien worden als het gedachtegoed van Annemarie. Zij gaat verder onder haar eigen naam via haar blog en zij is bezig een website op te zetten met haar eigen gedachtegoed welke te bereiken is via www.herkenouderverstoting.com.  Hetgeen op deze website staat is niet door ons gevalideerd en wij kunnen geen advies geven of het zinnig is hier je licht op te steken.

Wij wensen Annemarie veel succes en wijsheid toe bij haar initiatieven. Wij gaan een andere weg. Dit bericht is zonder haar betrokkenheid tot stand gekomen en geeft niet noodzakelijkerwijze haar zienswijze juist weer.

Hartelijke groet,

Het team van kenniscentrumoudervervreemding.nl

Eén reactie

 1. Jammer, maar soms noodzakelijk. Voor resultaat dienen beleid en acties op elkaar afgestemd te zijn.
  Anderzijds is de ontkenning en vasthoudendheid bij de falende en verzakende instanties zó hardnekkig dat het nuttig en zelfs noodzakelijk kan zijn om deze en gene keihard tegen de schenen te schoppen. Dat levert namelijk signalen in het brein van betrokkenen op die wellicht het verstofte en vastgelopen denkproces m.b.t. kwaliteitsbesef en zelfreflectie – eindelijk – kunnen vlot trekken (raad, bjz en rechtspraak).
  Het is binnenkort alweer twaalf jaar geleden dat een vader dat probeerde door de deuren van de rechtbank in Assen paars te verven*.
  Inmiddels weten we dat een paarse stimulus bij de rechtspraak niet werkt. Nederlandse juristen zijn doorgaans uiterst gevoelig voor kritiek en gezichtsverlies. Dat kán de knop zijn waarop gedrukt moet worden om een einde te maken aan de evidente wantoestanden in het Nederlandse jeugd’recht’.
  Wie zich er in verdiept ziet dat de rechtspraak vooral zichzelf beschadigt en marginaliseert met het actuele beleid. Nog wat meer bekendheid kan de balans doen doorslaan naar het beëindigen van het stelselmatig schenden van verdragsrechten van burgers (waar zelfs kinderen en vaders bij horen) door organen van de Nederlandse overheid (raad, bjz, rechtspraak).

  * http://jurlex-ouderschap-nl.blogspot.com/2006/08/84-deuren-rechtbank-assen-paars.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.