Persbericht: KCO introduceert nieuwe zoek service

25 april 2019 Internationale Bewustwordingsdag tegen Oudervervreemding: want een kind heeft recht op beide ouders!

Vandaag, 25 april 2019, is het Internationale bewustwordingsdag Tegen Oudervervreemding. Een dag waarbij we als KennisCentrumOudervervreemding.nl stilstaan bij de jaarlijks 16.000 Nederlandse kinderen en hun vervreemde ouders. Als gevolg van een conflictscheiding of relatiebreuk raken deze tijdelijk of voor langere tijd het contact met elkaar kwijt. Oudervervreemding is kindermishandeling en heeft ernstige gevolgen voor de verdere ontwikkeling van het kind.

Het KennisCentrumOudervervreemding.nl zet zich dagenlijks kostenloos in om bewustwording te creëren, kennis te delen, te ondersteunen, oudervervreemding te verhelpen en liefst te voorkomen. We willen constructief bruggen bouwen naar de maatschappij om dit op de agenda`s te krijgen met als doel het grote probleem van oudervervreemding de wereld uit te helpen. Immers een kind heeft recht op beide ouders.

Op deze dag introduceert het KennisCentrumOudervervreemding.nl met gepaste trots een nieuwe (kostenloze) service aan: een super makkelijke mogelijkheid om in alle relevante (openbare) gerechtelijke uitspraken te zoeken. De service is voor iedereen beschikbaar. In het bijzonder uiteraard voor (vervreemde) ouders maar ook voor degene die werken in de ketens, van schooljufrouw tot rechter en van huisarts tot medewerker van de Raad van de Kinderbescherming, etc.

Gebruik makend van de nieuwste technologiën op Data Science / Text Mining gebied is de afgelopen maanden hard gewerkt om deze service vandaag te introduceren. Op dit moment zijn de openbare uitspraken van 2019 te doorzoeken. De komende weken gaan we in rap tempo de afgelopen 10 jaar toevoegen. Tevens komen er naast de handige WordCloud, markeringen van relevante termen en directe links naar het Burgerlijk Wetboek nog veel meer mogelijkheden aan om de juiste kennis te vinden. Helaas is er nog veel werk te verrichten om Oudervervreemding uit te bannen. Helpt u ook mee!

Bron: EZPress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.